De un deceniu, România ocupă primul loc în Europa la numărul de victime ale traficului de persoane

·

·

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, proporția este de 74 la un milion de locuitori. Cea mai mare parte sunt copii, iar peste jumătate dintre aceștia provin din centrele de plasament.

Pentru a-i racola și păstra în rețele, proxeneții le oferă droguri, de care mulți devin dependenți. Vârstele victimelor sunt în scădere, iar pe lângă exploatarea sexuală, aceștia sunt transformați și în distribuitori de droguri. Constrânși prin șantaj sau dependența de droguri, copiii din centre ajung să racoleze, la rândul lor, alte victime.

Autoritățile statului păstrează o tăcere rușinoasă despre acest fenomen!

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului nu scot nici un cuvânt și preferă să ascundă mizeria sub preș. În loc sa protejeze acești copii și asa loviți de soartă, victime ale abuzurilor în familie și ale abandonului, îi lasă pradă proxenexilor și traficanților de droguri.

Trebuie sa acționăm de urgență și cu fermitate pentru a combate acest fenomen. Trebuie acționat la nivel de legislație, în sensul înăspririi pedepselor pentru funcționarii publici complici la aceste infracțiuni. Și trebuie curățate DGASPC-urile și Ministerul Muncii de incompetență, nepotism și corupție.

Susțineți NOA dacă doriți să combatem împreună fenomenul traficului de persoane!